Skip to main content

Patrons de SQS

Els patrons de Sant Quirze Safaja són: Sant Quirze i Santa Julita.

Tot i que aquesta festivitat sempre ve molt condicionada pel dia amb el que cau (no és el mateix un dissabte que un dimecres), mai hem perdut la tradició de fer un bon arròs popular el 16 de juny. Amb una participació mitja de 130 persones, s’ha convertit en una bona festa tradicional del nostre municipi.

Sabies que... Quirze i sa mare Julita van ésser un màrtirs l'any 304 a Tars. No se'n conserva cap testimoni històric i la seva història consisteix en llegendes i tradicions pietoses. Més que probablement es tracta de personatges llegendaris. Són els protectors dels pobres i dels nens.

En l’edició del 2009, durant la festa dels nostres patrons vam fer la presentació del llibre “Sant Quirze Safaja, un poble de frontera” de Mossèn Antoni Pladevall, la presentació del qual va ser a càrrec de Sr. Jaume Dentí. El llibre narra la situació geogràfica de la vila, les seves característiques i explicacions i documents sobre els primers habitants, els temps històrics, les cases i masos de pagès i els punts de més interès històric.