• Inici
  • Ajuntament
  • L'Alcaldessa

L'Alcaldessa

BENVINGUTS A SANT QUIRZE SAFAJA

Alcaldessa de Sant Quirze Safaja, Sra. Anna Guixà
Alcaldessa de Sant Quirze Safaja, Sra. Anna Guixà 

ELS SOMNIS ES COMPLEIXEN (ESCRIT AGOST 2018)

Així penso que vivim avui a Sant Quirze. Els somnis que ens vam marcar ara fa 3 anys comencen a fer-se realitat. I ho fan després de molts mesos treballant i esforçant, amb hores de reunions, de reflexió, de trucades i també de mals de cap. Però surten els projectes que ens vam proposar, avancen i pel bé de Sant Quirze.

M'enorgulleix pensar que tenim tot l'engrenatge a punt per a desplegar el sistema porta a porta de recollida de residus el proper 8 d'octubre. Ha estat una marató de 2 anys de lluita. Però hem aconseguit finançament, projecte viable per Sant Quirze i una perspectiva de poder baixar les tarifes. Però amb la complicitat de tots i cadascú de nosaltres. Si reciclem, guanyem.

També el projecte del clavagueram del Molí Vell. Projecte de tants estires i arronses. Avui ja gairebé està finalitzat. Amb el gairebé 100% del cost subvencionat i donant resposta a un entorn que volia viure net. I en marxa un segon projecte de clavagueram, el de Pla del Badó. Ara ja el tenim a mig camí, avancem i el farem realitat.

I la fibra òptica arribarà a SQS més aviat del que un podria esperar ara fa dos anys. Ho farà amb un gran desplegament casa per casa, atenent les sensibilitats i donant una tarifa assequible. Sonava a astronauta quan ho vam iniciar i avui ja és una realitat.

I no ens oblidem de la gestió de l'aigua. Suportant una sequera amb poques (poquíssimes) reserves d'aigua i donant llum verda al projecte del pou del Faig. I ara donant forma a un projecte de desconnexió del Molí de Llobateras per a ser autosuficients. Solventant contenciosos encallats, treballant per la màxima qualitat de l'aigua que bebem.

I la pacificació de la carretera i els diferents sistemes de seguretat, el treball urbanístic per adequar-lo al nou poble que tenim, les tasques non stop de la brigada, el nou ANGAR de l'ADF...

I un puntal importantíssim en aquesta acció de govern. La preservació del nostre entorn. Ho hem fet amb la reducció en un 60% de la tarifa de les franges perimetrals, amb el seguiment de la neteja de les parcel·les interiors particulars i les municipals... però també apostant per una economia sostenible amb el canvi de l'enllumenat i les instal·lacions municipals, l'adequació de les potències, amb l'aposta per sistemes de calefacció de biomassa a l'escola, la col·locació del parquet al terra de l'escola, amb l'arranjament de camins i l'adequació de rutes abans oblidades... Ens preocupa el nostre entorn i per això el tenim sempre present.

I tot això és feina de formiga, de tenir sempre el cap pensant amb SQS. Perquè hem fet un equip valent que cadascú treballa i aporta. Perquè tot i que cadascú desenvolupa les seves feines professionals en un altre lloc, SQS sempre és al nostre pensament, al nostre tarannà, als nostres calendaris. I és que quan participes en diferents àmbits professionals, la persona enriqueix en coneixements però també els aporta allà on participa. Si avui som a on som és perquè hem sabut crear sinèrgies. I així ho seguirem fent, perquè SQS és la nostra essència.

Però està clar que encara ens queda feina pendent. Sobretot amb temes de soroll, amb temes de neteja de parcel·les, amb la millora d'alguns serveis municipals o supramunicipals. Sort hi ha que de feina no en falta. Seguirem treballant-hi, no en dubteu.

Finalment, ens endinsem en un estiu calurós. Siguem curosos amb el nostre entorn. Amb un estiu que agafa una Festa Major plena d'activitats, lluim-la i farcim-la amb la nostra presència.

Molt bona Festa Major a tothom i molt bon estiu!

Butlletí digital

Horaris d'atenció al públic

  • De dilluns a divendres de les 9:00h a les 13:30h
  • Dilluns també a la tarda de les 16h a les 18.30h.

Meteo

Tens algun dubte?

Som aquí per ajudar.