• Inici
  • Ajuntament
  • L'Alcaldessa

L'Alcaldessa

BENVINGUTS A SANT QUIRZE SAFAJA

Alcaldessa de Sant Quirze Safaja, Sra. Anna Guixà
Alcaldessa de Sant Quirze Safaja, Sra. Anna Guixà 

QUI VA DIR QUE SERIA FÀCIL? (ESCRIT MARÇ 2018)

3 anys poden ser molts o poden ser pocs, tot depèn decom es miri... o més ben dit, de l'actitud que un tingui. 3anys al capdavant d'un Ajuntament donen per explicar-nede divertides i de tristes, de menjar-se gripaus (com deienalguns) i de celebrar alegries. El fet és que n'hi ha de totscolors.

Personalment el balanç que en faig és positiu, no excel·lent;es clar! Positiu perquè entenc que hem après el funcionamentde l'administració local (quan una ve del món empresariales fa una mica més difícil entendre'l) i hem intentatcassar els tempos de les coses perquè sortissin, i bé. Noés fàcil, hi ha tants elements en joc que quan una cosarutlla, una altra trontolla.

En aquest temps m'ha sorprès com de vulnerables somels pobles petits, i en ell hi poso també el nostre. La llei ésigual per a tothom (només faltaria!) i les obligacions de justificarsubvencions, gestionar papers, tràmits, etc... son lesmateixes per Sant Quirze que per Barcelona; però els recursosno son els mateixos... està clar que nosaltres tenimmenys població, però els requisits bàsics de funcionamentson iguals per a tothom. Allò que és obligatori fer com aorganisme públic i de servei al ciutadà és demanat amb lamateixa exigència pels grans com pels petits. I aquí és onentra un estat de col·lapse administratiu. I s'agreuja encaramés quan tampoc hi ha possibilitat de cobrir la plaça desecretari-interventor. Una figura clau pel bon funcionamentde l'institució municipal tant per l'assessorament jurídiccom per la gestió de tots els tràmits municipals. Sens dubte,ningú va dir que seria fàcil.

Però mirem endavant, com no podria ser d'una altra manera.

Se'ns sumen problemàtiques que no voldriem i que tot ino estar directament relacionades amb les competènciesbàsiques d'un ajuntament, ens influeixen i molt. Exemplesen son els robatoris, les revisions cadastrals que venenamb recàrrecs de l'IBI, serveis de metge que no es prestendurant l'estiu, xarxa elèctrica defectuosa a les cases,connexions d'internet i de telecomunicacions inestables,entre molts d'altres. Això ens influencia directament al'administració perquè quan aquesta és propera, oberta itransparent al ciutadà; és aquest que demana a la institucióque l'ajudi i vetlli pels seus interessos. No és la nostracompetència, però ho fem i hi treballem. Perquè hi ha unavocació de donar servei, d'ajudar i solucionar.

Segurament no sempre arriben les notificacions al dia, seguramentno tenim tota la informació penjada al portal detransparència, segurament.... però estic segura que estemfent un poble obert, on tothom hi té cabuda, on tothomés escoltat, on els temes es desencallen, on s'escolta is'arriba a un acord, on qui demana informació se li entrega,on qui té consultes se li resolen, on poc a poc (peròsense pausa) es compleix amb tot allò que és obligatori.Tot és qüestió de confiança, de temps i paciència. En3 anys hem millorat aquest Ajuntament però encara ensqueda camí per recórrer.

Aprofito aquestes línies per a desitjar-vos una molt bonasetmana santa. Perquè gaudiu de l'entorn del nostre pobleamb la família i els amics. Aneu a descobrir les ulleres d'enMàrius al mirador de la campana, la nova ruta del gorgnegre, el passeig del Tenes que tot just hem netejat... i sius inspireu, escriviu pel concurs literari. Sant Quirze, usespera!

Butlletí digital

Horaris d'atenció al públic

  • De dilluns a divendres de les 9:00h a les 13:30h
  • Dilluns també a la tarda de les 16h a les 18.30h.

Meteo

Tens algun dubte?

Som aquí per ajudar.