• Inici
 • Notícies
 • COM HA COL·LABORAT EL CONSORCI DEL MOIANÈS AQUEST 2016 A SANT QUIRZE SAFAJA?

Ens visita la Consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Sra. Meritxell Borràs

El passat dimecres dia 10 de maig l’Hble. Sra. Meritxell Borràs, consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, va visitar el Moianès, acompanyada de la Il.lma. Sra. Montserrat Mundi, directora general d’Administració Local de Governació, Administracions Públiques i Habitatge i la Sra. Ivet Castaño, directora dels Serveis Territorials de Governació, Administracions Locals i Habitatge a Catalunya Central,

La consellera va poder visitar diferents Ajuntaments de la comarca, i conèixer de primera mà els projectes i necessitats dels Ajuntaments .També va poder visitar recursos turístics del Moianès, coneixent d’aquesta manera la nova comarca i el seu funcionament.

A l'Ajuntament de Sant Quirze Safaja li vam explicar la casuística del nostre municipi i les problemàtiques que teníem i que podia ajudar-nos des de la Generalitat de Catalunya. Li vam explicar els desperfectes ocasionats pels aiguats del 14 de febrer, la voluntat del Consistori de formar part dels municipis pilot en el vot electrònic per a fer una consulta popular, així com el les eines municipals per a gestionar les cases ocupades al municipi; entre d'altres temes d'interès. La Consellera la visitar la pujada de Màrius Torras, el C/Major amb la casa del poble, l'Església i el cementiri i finalment el Parc de l'Aigua amb el Centre Cívic. La seva impressió va ser que era un municipi que s'hi respirava molt benestar.

A la seu del Consell Comarcal del Moianès es va reunir amb el president del Consell, els vicepresidents, el president de l’Assemblea d’alcaldes, els consellers del Consell, per conèixer com s’estava posant en funcionament aquest nou Consell Comarcal, les competències assumides amb Serveis Socials, Ensenyament, Joventut i Territori. També els consellers van aprofitar per explicar que s’estava treballant en l’ estudi i posada en funcionament de nous serveis mancomunats pels Ajuntaments , tals com Oficina de Serveis Tècnics , els serveis informàtics,etc,,
Es va parlar també de temes relacionats amb Habitatge, entre ells la situació actual de l’Oficina Local d’Habitatge del Moianès i la situació de l’habitatge social,

La Hble. Consellera Sra. Meritxell Borràs, en la seva signatura del llibre d’Honor del Consell Comarcal, ha destacat que han estat els forts lligams dels 10 municipis que constitueixen el Moianès, els que han materialitzat la 42a comarca de Catalunya i ha animat al Moianès a participar de l’anhel de llibertat, benestar, progrés i justícia social del país

Obertura període preinscripció llar d'infants municipal Els Quirzets

Entre el 2 i el 12 de maig de 2017, ambdós inclosos, s’obre el període de preinscripció per la LLAR D’INFANTS MUNICIPAL “ ELS QUIRZETS” del nostre municipi.

Pel curs 2017-18 hem modificat substancialment les condicions les quals, a grans trets, resumin en:

 • Taxa de quota d’assistència 140 euros / mes
 • Servei de menjador fixe 6,20 euros / dia (entenem per menjador fixe quan un alumne es queda més de 8 dies al mes a dinar)
 • Servei de menjador esporàdic 8,50 euros / dia
 • Servei de menjador fixe lactants 2,00 euros / dia
 • Servei de menjador esporàdic lactants 3,00 euros / dia
 • Matrícula 113,30 euros / curs
 • Quota material 10,14 euros / curs
 • 25% de descompte en la quota d’escolarització per més d’un alumne per unitat familiar

Com cada any, els models de preinscripció els trobareu al nostre web i s’hauran d’omplir directament des de la pàgina web, amb el que obtindreu directament el vostre resguard de presentació. Els passos a seguir són a través d'aquest link - Emplenar la sol·licitud - Enviar electrònicament.

És obligatori fer-hi constar: DNI, ADREÇA ELECTRÒNICA, TELÈFON MÒBIL, i marcar les caselles de rebre la informació relacionada amb la sol·licitud per SMS o correu electrònic i que voleu rebre notificacions electròniques.

Si no disposeu d’Internet per a acomplir aquest tràmit, caldrà que us personeu a l’Ajuntament i utilitzarem els mitjans informàtics de què disposen les oficines, per a poder complimentar la sol·licitud electrònica.

Us informem del calendari de matriculació:

 • Presentació sol·licituds: del 2 al 14 de maig
 • Publicació llista amb el barem de les sol·licituds: 18 de maig
 • Termini per presentar reclamacions: del 25 al 28 de maig
 • Publicació de la llista definitiva: 31 de juny
 • Període de matrícula: del 5 al 18 de juny

Per aquells que vulgueu visitar les instal·lacions de la llar d’infants municipal i/o conèixer més a fons els serveis que es presten, horaris, professorat i programa educatiu; preguem ens ho comuniqueu via telèfon 93 866 03 68 o via correu electrònic [email protected] per tal de concretar dia i hora i així oferir-vos una atenció personalitzada.

Jornada de portes obertes Escola SQS

Des de l’Ajuntament us volem informar que l’escola del nostre municipi farà jornada de portes obertes el dimarts 14 de març del 2017. A les 16.30, hi haurà la rebuda i a les 17.30h la presentació del claustre i del projecte educatiu. Durant la jornada, l’equip directiu estarà a la vostra disposició per resoldre els vostres dubtes.

Us esperen a tots els pares i mares que vulgueu conèixer les instal·lacions i el funcionament de l’escola del nostre poble i us informaran del calendari de preinscripcions pel curs vinent 2017-2018 i d’altres aspectes del vostre interès.

Animeu-vos a fer la visita a l’escola i a inscriure els vostres fills. Entre tots contribuirem a la continuïtat d’aquest servei molt necessari per al nostre poble.

El Consell Comarcal del Moianès comença a prestar serveis

El dia 24 de gener, a les 12 del migdia, a Can Carner, Moià, s’ha realitzat una de roda de premsa amb l’objectiu de presentar la posada en funcionament del Consell Comarcal del Moianès, així com la presentació del Pla d’Acció del Consell Comarcal del Moianès 2017.

La presentació ha comptat amb la presència de:
- El President del Consell Comarcal del Moianès, Dionís Guiteras Rubio
- La Vicepresidenta 1era i responsable de l’Àrea de Serveis a les persones, la Sra. Anna Guixà Fisas
- El Vicepresident 2n i responsable de l’Àrea de Territori, Sr. Salvador Tressera Purtí
- President de l’Assamblea d’Alcaldes, el Sr. Pere Genescà Girbau

El president Dionís Guiteras ha explicat l’assumpció de competències i inici de prestació de serveis del Consell Comarcal del Moianès, així com el manteniment del Consorci del Moianès, com la part de promoció econòmica del Consell Comarcal, destacant que el Consell mica en mica va adquirint competències pròpies d’ un Consell Comarcal, així com iniciant la prestació de serveis i realització de projectes que tot i no ser obligatoris, per la trajectòria del territori de treballar conjuntament s’ han decidit prestar des del Consell.

Ha remarcat el fet que aquest procés de transició s’està implantant de la millor manera per tal que els habitants del Moianès continuint rebent la prestació de serveis sense veure’s afectats. Va exposar també que s’ està apunt d’ aprovar el Pressupost del 2017 que serà aproximadament d’ un milió vuit-cents mil euros.

També ha agraït el suport rebut per part dels representants polítics i equips tècnics dels tres Consells comarcals (Bages, Osona i Vallès Oriental), la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, en tot el procés i període de transició.

La Vicepresidenta primera i alcaldessa de Sant Quirze, Anna Guixà, ha iniciat la presentació del Pla d’Acció 2017, centrant-se especialment en l’àrea de serveis a les persones i promoció de l’activitat econòmica. En aquest sentit ha destacat que des del gener el Consell Comarcal ha assumit la coordinació de la gestió dels serveis socials dels municipis del Moianès, i que les competències d’ Ensenyament s’ assumiran a partir del curs
escolar 2017-2018.

També ha detallat els diferents projectes que ja s’han dut a terme en aquest sentit, o que s’hi està treballant.(Projecte Educació a temps complert, obertura de l’ Oficina Comarcal de Joventut , Xarxa impulsors de la Garantia Juvenil , etc...).

I en quant a promoció de l’activitat econòmica ha fet menció de les persones contractades en programes de foment i ocupació per part del Consell. Entre el 2016 i 2017 s’ han conctractat un total de 21 persones, s’ ha iniciat el curs de proves d’accés a cicles formatius de Grau Superior, pel fet de ser comarca també s’ ha pogut formalitzar el Contracte Programa de Turisme 2016-2019 per a realitzar accions de promoció i difusió comarcal, i també que en breu s’ iniciarà la redacció del Pla Estratègic Comarcal.

El Vicepresident segon i alcalde de l’Estany, Salvador Tresserra, ha parlat dels projectes i serveis de l’àrea de Territori, destacant que ja es constituexi la ponència ambiental comarcal, que des de l’àrea èr aquest any s’ han prioritzat la mancomunació de tres serveis en els que s’està treballant: l’OSTEM (Oficina de Serveis Tècnics del Moianès) que té com a objectiu mancomunar entre d’altres els serveis d’arquitectura, enginyeria, la gossera, i els serveis informàtics...

També ha parlat de les inversions concedides en el marc de les Meses de Concertació per un valor de 310.000 €, i de diferents estudis que s’estan duent a terme: l’estudi del Pla Cultural del Moianès, l’estudi per la millora del transport públic, l’inventari de camins...

I ja ha anunciat que a partir del juliol el Consell Comarcal del Moianès disposarà d’Oficina Comarcal del Consumidor i d’Oficina Comarcal d’Habitatge. També ha informat que s’està elaborant un estudi per analitzar les ubicacions dels serveis Consell Comarcal.

Per acabar, el president de l’Assemblea d’Alcaldes i alcalde de Granera, Pere Genescà ha explicat el funcionament de l’ Assemblea com un òrgan molt important i representatiu en el que sempre s’ha intentat deixar de banda els colors polítics, i en la que la prioritat és que tots els 10 municipis s’ hi sentin representats.

També s’ ha explicat que el Consorci del Moianès continuarà prestant serveis de promoció econòmica ja que el Consell Comarcal encara no té la capacitat per assumir-los, i per altra banda serveis que prestava fins ara a partir de l’ 1 de gener els prestarà ja el Consell Comarcal ( Joventut , gent gran, dinamització comunitària.. ). Es va explicar que el Consorci podia continuar perquè amb la creació de la comarca ha permès que el Consorci es pugui adscriure al Consell.

Els representants del Consell Comarcal han agraït als 19 consellers comarcal per la feina realitzada durant aquest any i mig .

COM HA COL·LABORAT EL CONSORCI DEL MOIANÈS AQUEST 2016 A SANT QUIRZE SAFAJA?

El Consorci del Moianès atén 215 visites d'usuaris de Sant Quirze Safaja - Des de gener a setembre del 2016 un total de 21 alumnes de Sant Quirze Safaja han assistit a diferents cursos del Consorci del Moianès. Durant aquest mateix període l’entitat ha atès 215 visites d’usuaris d’aquesta població, 23 de les quals han estat pel Servei d’Ocupació del Moianès. L'Àrea d'emprenedors i empreses ha realitzat un total de 18 visites.

Els 19 alumnes del Curs de guies visiten el Parc de l'Aigua i la pujada de Màrius Torres - El passat 1 d'octubre els alumnes que van participar al Curs de guies i informadors turístics del Moianès, realitzat del 20 de setembre al 15 d'octubre, van fer visites a diferents indrets de la comarca. En el cas del municipi de Sant Quirze Safaja van poder fer la visita al Parc de l'aigua i a la pujada de Màrius Torres.

8 participants a l'Espai Edu Moianès - El projecte Edu. Moianès té per objectiu treballar amb infants de primària, de 6 a 12 anys, per tal de combinar el reforç escolar amb activitats d'oci. L'Espai Edu Moianès de Sant Quirze Safaja es fa els dimecres de 3 a 2/4 de 5 de la tarda i hi participen 6 infants. Actualment hi ha 76 infants participant en els diferents espai de joc i estudi de l'Edu Moianès que estan en funcionament a Castellterçol, a L'Estany, a Santa Maria d'Oló, a Castellcir, a Monistrol de Calders, a Moià i a Sant Quirze Safaja.

6 de novembre: Fira de Tardor a Sant Quirze Safaja, amb la col·laboració del Consorci amb tasques de difusió i el finançament dels jocs gegants per a la quitxalla.

El Consorci també ha col·laborat amb el municipi de Sant Quirze Safaja amb una subvenció concedida per edició de material de difusió.