XerradaResidusComerciants.jpg
Ahir vam trobar-nos amb una part dels representants del sector econòmic de Sant Quirze per explicar-lis com funcionarà el sistema Porta a Porta a Sant Quirze Safaja a partir del 8 d'octubre. La trobada va anar molt bé per a explicar detalladament les raons per les quals ens hem decantat per aquest sistema i alhora per treballar conjuntament quin seria el millor calendari, la millor fórmula del servei i com intentar solucionar aquelles inquietuds que sorgissin.
 
Les raons més enllà d'una voluntat econòmica d'intentar mantenir i a llarg termini reduir la quota de recollida d'escombraries, també son mantenir un poble net i endreçat, i alhora arribar als nivells de reciclatge òptims per la sostenibilitat i la preservació del nostre entorn.
 
Ara encara ens queden 5 mesos i mig fins a la implantació d'aquest sistema i, per tant, ens queda un temps suficient per a veure necessitats i començar a adaptar el funcionament normal del dia a dia dels restaurants, les cases rurals, el càmping, les botigues, etc.
 
Gràcies per les vostres aportacions i hi seguirem treballant durant aquests mesos.
ADF_02.jpg
Aquest cap de setmana ha tingut lloc al nostre municipi la IV Jornada tècnica de la Federació Bages Moianès de l'ADF Els Cingles. Una jornada a la qual hi van participar més de 60 voluntaris que volien aprendre com treballar segur en els incendis i com fer ús de la motoserra.
 
La jornada va tenir lloc al Centre Cívic Parc de l'Aigua on es va fer la part teòrica del curs i després van desplaçar-se a l'aparcament del Parc de l'Aigua per a fer la part pràctica de la sessió.
Tots els participants van mostrar-se molt contents de com va desenvolupar-se la jornada i van poder preparar-se en les tècniques que poden haver d'utilitzar en cas que hi hagi un incendi.
 
Des del municipi de Sant Quirze estem agraits que hagin triat el nostre poble per a fer aquesta sessió tècnica i una vegada més ens acostem a les entitats que de forma voluntaria ens ajuden a preservar el nostre entorn. Un entorn que és la major riquesa que tenim al municipi i que, per tant, hem d'estar sempre preparats per a qualsevol incendi que es pugui ocasionar.
 
LlarInfants_02.jpg

Aquest dissabte fem jornada de portes obertes a la llar d'infants municipal "Els Quirzets" de les 11h a les 13h. Si teniu nens entre 4 mesos i 3 anys la llar d'infants de Sant Quirze és la millor opció. Amb un màxim de 14 nens aproximadament, 2 mestres i amb un horari molt flexible i de gran abast pels pares. Un model de llar d'infants de proximitat, on fem excursions a la natura que ens envolta i on les activitats son compartides amb tots els nens, a vegades amb grups segons les edats i d'altres vegades amb activitats conjuntes.

L'horari de la llar és de 8h a 17h. 

Servei de menjador de proximitat de 13h a 15h amb monitoratge.

Es fan activitats variades a la llar per tal de treballar cada un dels recursos pedagògics adhients per a cada un dels grups d'edat.

En ocasions fem activitats conjuntes amb l'escola de SQS com les festes populars o altres activitats.

Al pati tenim el nostre hort on hi plantem tomàquets, enciams, cebes, etc... una activitat més per a gaudir i aprendre.

 

En fi... fem moltes coses que ens agrada veure que els nens gaudeixen. T'animes a venir? Poden venir nens i nenes de qualsevol població a un preu unitari de 140 euros/mes.

Vine a la jornada de portes obertes i pregunta'ns tot el que necessitis.

 

Més informació de la llar d'infants Els Quirzets... aquí!

Aiguats_20180411_04.jpg

Aquest any tenim feina amb la natura. Després de les fortes nevades, ara és el moment d'acabar ben remullats. Aquesta nit i durant aquest matí han caigut més de 60 litres al nostre municipi, cosa que ha provocat alguns "problemes" de circulació a alguns punts de Sant Quirze.

Ja hem treballat des de ben d'hora al matí per a solucionar esllevissades que hi havia a la carretera, per desembussar punts conflictius on s'hi havia acumulat fang, fulles i altres restes vegetals, així com també hem treballat amb incidències puntuals d'alguna veïns. Una actuació que, una vegada més, ens demana que tinguem cura del nostre entorn.

Davant aquestes cricumstàncies demanem als veïns que circulin amb precaució, que si visualitzen qualsevol incidència ens ho comuniquin perquè així puguem actuar. Tanmateix, hem avisat a la Diputació de Barcelona perquè faci una revisió de l'estat de les dues carreteres que son de la seva propietat perquè no hi hagi cap incidència.

SignaturaObraClavegueram.jpeg

Aquesta setmana hem signat l'acta de replanteig de l'obra de clavegueram del Molí Vell. Amb aquesta signatura es dóna el tret de sortida per a iniciar unes obres que eren molt esperades pel municipi i que tant necessàries eren per evitar els abocaments de la llera de totes les cases del carrer del Molí Vell.

Després d'un procés obert de licitació, l'empresa adjudicatària ha estat SOREA per un import de 172.816,33 euros dels quals estan finançats amb una subvenció de Diputació de Barcelona (136.500,00 euros), una subvenció de Consorci de Besòs (12.763,27 euros) i la part restant amb recursos propis (21.824,88 euros).

Les obres tindran una durada de 3 mesos i, per tant, demanem a tots els veïns que durant aquest període tinguin paciència amb les molèsties que es puguin ocasionar.

En aquest sentit, ja estem treballant amb la redacció del projecte per a la desconnexió del Molí de Llobateras per a nodrir-nos d'aigua només amb captació del nostre poble, cosa que ens permetrà abaratir costos; així com també estem treballant amb la redacció del projecte de clavegueram (fase 1) de Pla del Badó. 

Butlletí digital

Horaris d'atenció al públic

  • De dilluns a divendres de les 9:00h a les 13:30h
  • Dilluns també a la tarda de les 16h a les 18.30h.

Meteo

Tens algun dubte?

Som aquí per ajudar.