Jornada de portes obertes Escola SQS

Des de l’Ajuntament us volem informar que l’escola del nostre municipi farà jornada de portes obertes el dimarts 14 de març del 2017. A les 16.30, hi haurà la rebuda i a les 17.30h la presentació del claustre i del projecte educatiu. Durant la jornada, l’equip directiu estarà a la vostra disposició per resoldre els vostres dubtes.

Us esperen a tots els pares i mares que vulgueu conèixer les instal·lacions i el funcionament de l’escola del nostre poble i us informaran del calendari de preinscripcions pel curs vinent 2017-2018 i d’altres aspectes del vostre interès.

Animeu-vos a fer la visita a l’escola i a inscriure els vostres fills. Entre tots contribuirem a la continuïtat d’aquest servei molt necessari per al nostre poble.

El Consell Comarcal del Moianès comença a prestar serveis

El dia 24 de gener, a les 12 del migdia, a Can Carner, Moià, s’ha realitzat una de roda de premsa amb l’objectiu de presentar la posada en funcionament del Consell Comarcal del Moianès, així com la presentació del Pla d’Acció del Consell Comarcal del Moianès 2017.

La presentació ha comptat amb la presència de:
- El President del Consell Comarcal del Moianès, Dionís Guiteras Rubio
- La Vicepresidenta 1era i responsable de l’Àrea de Serveis a les persones, la Sra. Anna Guixà Fisas
- El Vicepresident 2n i responsable de l’Àrea de Territori, Sr. Salvador Tressera Purtí
- President de l’Assamblea d’Alcaldes, el Sr. Pere Genescà Girbau

El president Dionís Guiteras ha explicat l’assumpció de competències i inici de prestació de serveis del Consell Comarcal del Moianès, així com el manteniment del Consorci del Moianès, com la part de promoció econòmica del Consell Comarcal, destacant que el Consell mica en mica va adquirint competències pròpies d’ un Consell Comarcal, així com iniciant la prestació de serveis i realització de projectes que tot i no ser obligatoris, per la trajectòria del territori de treballar conjuntament s’ han decidit prestar des del Consell.

Ha remarcat el fet que aquest procés de transició s’està implantant de la millor manera per tal que els habitants del Moianès continuint rebent la prestació de serveis sense veure’s afectats. Va exposar també que s’ està apunt d’ aprovar el Pressupost del 2017 que serà aproximadament d’ un milió vuit-cents mil euros.

També ha agraït el suport rebut per part dels representants polítics i equips tècnics dels tres Consells comarcals (Bages, Osona i Vallès Oriental), la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, en tot el procés i període de transició.

La Vicepresidenta primera i alcaldessa de Sant Quirze, Anna Guixà, ha iniciat la presentació del Pla d’Acció 2017, centrant-se especialment en l’àrea de serveis a les persones i promoció de l’activitat econòmica. En aquest sentit ha destacat que des del gener el Consell Comarcal ha assumit la coordinació de la gestió dels serveis socials dels municipis del Moianès, i que les competències d’ Ensenyament s’ assumiran a partir del curs
escolar 2017-2018.

També ha detallat els diferents projectes que ja s’han dut a terme en aquest sentit, o que s’hi està treballant.(Projecte Educació a temps complert, obertura de l’ Oficina Comarcal de Joventut , Xarxa impulsors de la Garantia Juvenil , etc...).

I en quant a promoció de l’activitat econòmica ha fet menció de les persones contractades en programes de foment i ocupació per part del Consell. Entre el 2016 i 2017 s’ han conctractat un total de 21 persones, s’ ha iniciat el curs de proves d’accés a cicles formatius de Grau Superior, pel fet de ser comarca també s’ ha pogut formalitzar el Contracte Programa de Turisme 2016-2019 per a realitzar accions de promoció i difusió comarcal, i també que en breu s’ iniciarà la redacció del Pla Estratègic Comarcal.

El Vicepresident segon i alcalde de l’Estany, Salvador Tresserra, ha parlat dels projectes i serveis de l’àrea de Territori, destacant que ja es constituexi la ponència ambiental comarcal, que des de l’àrea èr aquest any s’ han prioritzat la mancomunació de tres serveis en els que s’està treballant: l’OSTEM (Oficina de Serveis Tècnics del Moianès) que té com a objectiu mancomunar entre d’altres els serveis d’arquitectura, enginyeria, la gossera, i els serveis informàtics...

També ha parlat de les inversions concedides en el marc de les Meses de Concertació per un valor de 310.000 €, i de diferents estudis que s’estan duent a terme: l’estudi del Pla Cultural del Moianès, l’estudi per la millora del transport públic, l’inventari de camins...

I ja ha anunciat que a partir del juliol el Consell Comarcal del Moianès disposarà d’Oficina Comarcal del Consumidor i d’Oficina Comarcal d’Habitatge. També ha informat que s’està elaborant un estudi per analitzar les ubicacions dels serveis Consell Comarcal.

Per acabar, el president de l’Assemblea d’Alcaldes i alcalde de Granera, Pere Genescà ha explicat el funcionament de l’ Assemblea com un òrgan molt important i representatiu en el que sempre s’ha intentat deixar de banda els colors polítics, i en la que la prioritat és que tots els 10 municipis s’ hi sentin representats.

També s’ ha explicat que el Consorci del Moianès continuarà prestant serveis de promoció econòmica ja que el Consell Comarcal encara no té la capacitat per assumir-los, i per altra banda serveis que prestava fins ara a partir de l’ 1 de gener els prestarà ja el Consell Comarcal ( Joventut , gent gran, dinamització comunitària.. ). Es va explicar que el Consorci podia continuar perquè amb la creació de la comarca ha permès que el Consorci es pugui adscriure al Consell.

Els representants del Consell Comarcal han agraït als 19 consellers comarcal per la feina realitzada durant aquest any i mig .

COM HA COL·LABORAT EL CONSORCI DEL MOIANÈS AQUEST 2016 A SANT QUIRZE SAFAJA?

El Consorci del Moianès atén 215 visites d'usuaris de Sant Quirze Safaja - Des de gener a setembre del 2016 un total de 21 alumnes de Sant Quirze Safaja han assistit a diferents cursos del Consorci del Moianès. Durant aquest mateix període l’entitat ha atès 215 visites d’usuaris d’aquesta població, 23 de les quals han estat pel Servei d’Ocupació del Moianès. L'Àrea d'emprenedors i empreses ha realitzat un total de 18 visites.

Els 19 alumnes del Curs de guies visiten el Parc de l'Aigua i la pujada de Màrius Torres - El passat 1 d'octubre els alumnes que van participar al Curs de guies i informadors turístics del Moianès, realitzat del 20 de setembre al 15 d'octubre, van fer visites a diferents indrets de la comarca. En el cas del municipi de Sant Quirze Safaja van poder fer la visita al Parc de l'aigua i a la pujada de Màrius Torres.

8 participants a l'Espai Edu Moianès - El projecte Edu. Moianès té per objectiu treballar amb infants de primària, de 6 a 12 anys, per tal de combinar el reforç escolar amb activitats d'oci. L'Espai Edu Moianès de Sant Quirze Safaja es fa els dimecres de 3 a 2/4 de 5 de la tarda i hi participen 6 infants. Actualment hi ha 76 infants participant en els diferents espai de joc i estudi de l'Edu Moianès que estan en funcionament a Castellterçol, a L'Estany, a Santa Maria d'Oló, a Castellcir, a Monistrol de Calders, a Moià i a Sant Quirze Safaja.

6 de novembre: Fira de Tardor a Sant Quirze Safaja, amb la col·laboració del Consorci amb tasques de difusió i el finançament dels jocs gegants per a la quitxalla.

El Consorci també ha col·laborat amb el municipi de Sant Quirze Safaja amb una subvenció concedida per edició de material de difusió.

Treballant per millorar el servei de recollida de residus

Estem treballant amb un nou model de recollida de residus al nostre municipi per tal d'avaratir costos i prestar el servei necessari i adequat que necessiten els nostres ciutadans. Per a fer-ho vam sol·licitar un estudi a una enginyeria especialitzada que a dia d'avui ja ens ha entregat la documentació perquè la poguem valorar i actuar en base les propostes que ens han fet. En paral·lel vam sol·licitar una subvenció per a finançar aquest estudi la qual hem rebut la resolució i hem rebut una quantitat de 326 euros i 785 euros, en total 1.111 euros. Subvenció que financia el 75% del cost de l'estudi. Una bona notícia per les arques municipals.

Resum ple 2 de setembre de 2016

Resum del ple del dia 2 de setembre de 2016 a les 19h. Es tracten els següents temes:

PUNT 1. APROVACIÓ ACTA DE LA SESSIÓ DE 4 DE MARÇ DE 2016 I DEL 16 DE MARÇ DE 2016. S’aprova per unanimitat.

PUNT 2. DONAR COMPTE DELS DECRETS D'ALCALDIA.

PUNT 3. DONAR COMPTE DE L’INFORME DE MOROSITAT I DE L’INFORME SOBRE PERÍODE MIG DE PAGAMENT A PROVEÏDORS.

PUNT 4. DONAR COMPTE DE L’INFORME DE L’ESTAT D’EXECUCIÓ DEL PRESSUPOST CORRESPONENT AL SEGON TRIMESTRE DE 2016

PUNT 5. APROVACIÓ DE L’ EXPEDIENT DE SUPLEMENT DE CREDIT 05/2016 AMB CARREC A ROMANENT DE TRESORERIA
Aprovar inicialment l’expedient de modificació de crèdits núm 05/2016 del pressupost en vigor en la modalitat de suplement de crèdits, finançat amb càrrec al romanent líquid de tresoreria i majors ingressos d’acord amb el resum de capítols següent:

Estat de despeses en quant a trasferències corrents: 34.573,65 euros (consignació inicial) a 55.788,52 euros (consignació definitiva)

Estat d’ingressos en quant a romanent de tresoreria: 0,00 (consignació inicial) a 21.214,87 euros (consignació definitiva).

S'aprova per unanimitat.

PUNT 6. PROPOSTA DE NOMENAMENT DE JUTGE DE PAU TITULAR.

PUNT 7. DESPATX ORDINARI I INFORMES DE REGIDORIES
-S’inicien les obres de l’enllumenat el proper 15 de setembre amb l’empresa ISTEM.
-Tanquem el 2015 amb un romanent de tresoreria positiu que a ascendeix a 368.885,53 euros.
-Pel que fa a l’àmbit de serveis a les persones, hem tingut 3 nous casos de famílies necessitades. Per altra banda, la treballadora social marxa a treballar a Caldes de Montbui, pel que tindrem nova suplent a parir de mitjans de setembre. Tal i com se’ns va demanar en l’anterior ple, l’Ajuntament de Sant Quirze Safaja destina un 5% del seu pressupost a despeses relacionades amb serveis socials.
-S’ha de diferenciar el contracte de manteniment de la via pública (12.000 euros) amb el contracte de jardineria (35.000 euros). Son contractes completament diferents encara que sigui una mateixa empresa qui ho executi.
-Ens han atorgat 29.000 euros per arranjar el Camí de Can Tripeta dels Cingles de Bertí
-Aquest estiu hem treballat de valent a l’escola fent tot tipus d’obres: hem pintat totes les parets dels mòduls, hem posat suro al terra del mòdul d’infantil per evitar el fred als peus, hem posat paviment a una zona del pati per encabir-hi una caseta de fusta, etc.
-Hem demanat un estudi per valorar el cost que suposaria estendre la fibra òptica al municipi
-Aquest mes de setembre s’iniciarà un procediment de mediació entre Rosa dels Vents i els veïns dels apartaments, liderat per la Diputació de Barcelona.
-S’inicia procés participatiu de les noves ordenances municipals pel 2017 i dels pressupostos
-Si no plou en els propers dies, començarem a tibar de l’aigua del pou per abastir al municipi
-Donat que tenim previst cobrir la plaça de secretaria amb una secretària habilitada, donem per finalitzat el contracte amb el Jaume Miró com a assessor al Consistori.
-Durant la tardor es netejarà el dipòsit del carrer Pinyons.

PUNT 8. PRECS I PREGUNTES
-Es demana el cost dels estudis del Director de la Llar
-Es sol·licita permís per venir els 3 regidors d’ISQS a veure els comptes generals. S’autoritza per part del Consistori.
-Es demana que a l’hora de confeccionar el pressupost del 2017, s’inclogui una partida amb el deute no pagat a Jacint Selva, Valentí Costa i Sr. Bonafacia.
-Es sol·licita treballar amb la Unitat d’Actuació de Les Clotes i finalitzar aquest procés

PREGUNTES DEL POBLE
-S’informa que hi ha hagut una incidència amb el descompte del rebut d’escombraries del 2015. Es farà es descompte a partir de l’últim trimestre del 2016
-En el catàleg de camins, hi falta el camí que va paral·lel al camp de futbol fins a les Ferreries
-Quan s’hagi de revisar el contracte de jardineria, caldria incloure la illa que queda darrera de la illa ecològica de Pinars del Badó i la neteja del tram de carretera d’accés a aquesta mateixa urbanització.
-Les faroles que s’han de reposar estaran disponibles amb 7 setmanes.
-Es demana pla de manteniment de la nova zona on hi ha la pedra de benvinguda entre Pla i Pinars del Badó. El Consistori es compromet a mantenir-lo arreglat a través de la brigada.
-Es sol·licita un pla demogràfic dels últims 10 anys per veure evolució de la població i preveure inversions a llarg termini.