PVI_02.jpg

S'apropa l'estiu i en conseqüència el risc d'incendis forestals. Gràcies a un suport de la Diputació de Barcelona, s'engegen els dispositius del Pla d'Informació i Vigilància d'Incendis per aquest 2018.

Pel que fa al nostre municipi, serà un vehicle Suzuki Vitara, matrícula 9566KLJ, amb una dotació de 2 informadors per aquesta unitat que engloba tres municipis: Sant Quirze Safaja, castellcir i Sant Martí de Centelles.

 

El Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) és un dispositiu actiu durant els mesos d'estiu a la província de Barcelona que porta a terme un conjunt d'accions informatives, dissuasives i d'anticipació, adreçades a evitar l'inici dels incendis forestals.

Els seus objectius són:

 • Evitar l'inici dels incendis forestals a través de la dissuasió i la informació a la població
 • Establir les eines i estratègies necessàries per a l'anticipació a l'inici i propagació d'un incendi forestal
 • Detectar els incendis forestals el més ràpidament possible
 • Col·laborar amb els dispositius de prevenció i extinció d'altres institucions.

Els informador de les unitats d'informació i vigilància tenen les següents funcions:

 • Informen a la població sobre les mesures de prevenció d'incendis
 • Dissuadeixen als usuaris del bosc de cometre infraccions que puguin ser causa d'inici del foc
 • Detecten columnes de fum
 • Per altra banda, els guaites porten a terme aquestes funcions:
 • Detecten, caracteritzen i comuniquen les columnes de fum
 • Confirmen o descarten els avisos d'incendis

antenaTelecomunicacions.png

Informem sobre els talls de subministrament elèctric a l'antena situada a Pla del Badó del nostre municipi que dóna servei a les oparadores de telefonia mòbil, antenes de TV i serveis de telecomunicacions.

El cap de setmana del 25, 26 i 27 de maig. Hi va haver diversos talls d'energia el que van venir provocats perquè hi havia un problema en el quadre elèctric. Les averies van solucionar-se al cap de les hores però a dia d'avui encara hi ha una incidència oberta ja que han de canviar l'interruptor d'alimentació general del centre per un de recarregable.

Donat que els talls van produir-se durant més de 12 hores seguides i deixant sense servei urgent d'emergències a tots els veïns de poble, des de l'Ajuntament de Sant Quirze Safaja hem procedit a formalitzar una queixa al Departament de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya i al Consorci Localred.

incendi.jpg

Gràcies a un suport tècnic de la Diputació de Barcelona, iniciem la redacció del pla DUPROCIM. Aquest pla redacta i planifica com hem d'actuar com a municipi en cas d'emergències meteorològiques, concretament davant aquests riscos: 

Des de l'Ajuntament de Sant Quirze Safaja la redacció d'aquest pla és una molt bona notícia perquè ens permet disposar d'un document que ens ha de guiar en casos d'extrema urgència i tensió com son casos d'incendis, aigüats, forts vents, sismes, etc. 

No sabem la data concreta que tindrem redactat tot el pla però ja iniciem els treballs, conjuntament amb Diputació de Barcelona. 

Logo_Iberbanda.png

Aquest matí hem mantingut una trobada amb els responsables de Telefònica per estudiar el seu Pla de desplegament de la fibra òptica al nostre municipi. Una actuació que ve condicionada al tancament inminent al mes de setembre dels serveis que fins ara prestava Iberbanda al nostre municipi i també perquè estan tancant les centrals de fil de coure que proveeixen telefonia des de Sant Feliu de Codines al nostre poble. Arran d'aquests canvis, Telefonica començarà les obres per estendre la fibra òptica a Sant Quirze Safaja a partir del mes de setembre de 2018. Anirà repartit en tres fases: una primera per desplegar la part troncal (de Sant Feliu de Codines a Sant Quirze Safaja), una segona fase per arribar als punts centrals de cada urbanització i una tercera fase per a connectar individualment a cada usuari interessat. Les connexxions amb fibra permetran contractar telefonia de telèfon fixe, dades, canals d'internet, etc.

Aquesta actuació també es desplega de forma paral·lela amb l'operadora Emagina que desplegarà fibra òptica al nostre municipi a través de la xarxa que ens arriba de la Diputació de Barcelona. Una xarxa que arribarà a totes les llars de Sant Quirze a finals d'aquest any 2018. Aquesta actuació serà en una sola fase i es treballarà amb cada propietari per mirar la millor solució de cara a la connexió casa per casa. Una operadora de proximitat amb uns serveis i atenció ciutadana molt més pròxima.

Per altra banda, vistes les comunicacions fetes per part de Telefònica del tancament del servei d'Iberbanda aquest mes de setembre, hem fet la sol·licitud perquè ens puguin allargar el servei fins a finals d'any; de manera que quedi cobert el servei fins que arribi la fibra òptica al nostre municipi. Una opció que han vist viable però que restem a l'espera de la seva resposta perquè pugui ser efectiva.

espai_natural_santmiquelfai-1.jpg

Un Ajuntament petit pot semblar que aglutina poques tasques a fer. Però tant sent gran com petit, de feina n'hi ha i molta. Des de l'Ajuntament donem suport a molts projectes que es volen tirar endavant i estem al capdavant de molts processos que ens afecten com a poble. Tot seguit us volem detallar alguns d'ells perquè en tingueu coneixement:

 • SANT MIQUEL DEL FAI. Estem treballant amb l'equip tècnic de l'Ajuntament i de la Diputació de Barcelona per a mirar les actuacions de millora i acondicionament que s'han de fer a la zona d'aquest espai natural que afecten al nostre municipi. Un projecte que ens dóna un valor afegit de cara al turisme i la cultura.
 • PROTECCIÓ DEL NOSTRE ENTORN AMB LA NEGATIVA D'INSTAL·LAR UN CIRCUIT DE MOTOCROSS A CAN BOSCH DE SANT FELIU DE CODINES. Conjuntament amb APRODEMAT i els tècnics enginyers de l'Ajuntament estem fent les al·legacions pertinents per a oposar-nos totalment a la instal·lació d'un circuit de motocross a Can Bosch. Tot i que és terme de Sant Feliu de Codines, ens afecta directament al nostre municipi a nivell de soroll, preservació de l'entorn i del nostre medi, sorbetot pel que fa a l'àliga cua barrada.
 • VETLLAR PELS INTERESSOS JURÍDICS a través del seguiment de dos processos contenciosos que tenim oberts, un per l'aigua que se'ns va cobrar de més pert part de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines i l'altre pel cobrament de la neteja de les franges perimetrals del 2013 que encara no hem cobrat la subvenció que vam rebre.
 • ACOMPANYAMENT ALS VEÏNS QUE VOLEN DESENVOLUPAR PROJECTES SINGULARS, als quals els acompanyem als organismes necessaris perquè tinguin el suport de l'Ajuntament pel desplegament del seu projecte. 
 • RECERCA DE SUBVENCIONS de tota mena i per qualsevol concepte perquè les arques municipals se'n ressenteixin el mínim possible i alhora puguem desenvolupar nous projectes


Aquests en son només un exemple de les accions que es porten a terme. Un Ajuntament és un centre de generació de grans projectes, de proximitat i d'atenció. Estem al vostre costat per a fer un poble millor.

Butlletí digital

Horaris d'atenció al públic

 • De dilluns a divendres de les 9:00h a les 13:30h
 • Dilluns també a la tarda de les 16h a les 18.30h.

Meteo

Tens algun dubte?

Som aquí per ajudar.