COMUNICAT DE SITUACIÓ DE PREALERTA DEL NEUCAT

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, correspon posar el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en situació de Prealerta.

EN EL CAS DE SANT QUIRZE, TIRAREM SAL ALS PRINCIPALS CARRERS I DEIXAREM SACS DE SAL DAVANT DE L'AJUNTAMENT PER QUI EN PUGUI NECESSITAR.

A partir del migdia de demà dilluns entrarà un front de precipitació des del Pirineu Occidental (Vall d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alt Urgell i Cerdanya). Inicialment la cotade neu es situarà en torn dels 800 metres i baixarà progressivament fins als 400 al final del dia.

Aquest front es desplaçarà cap al Est afectant les comarques del Pirineu i Pre-Pirineu Central durant la tarda i tota la nit. La cota de neu es mantindrà al voltant dels 400 metres
afectant a les comarques de Solsonès, Berguedà, Ripollès, Moianès, Osona, Garrotxa i Selva.

Durant la matinada el front tornarà a girar sentit Sud-Oest afectant a les comarques abans esmentades afegint zones de la Catalunya Central i Ponent. La cota de neu es situarà entorn dels 400 metres de manera generalitzada, podent baixar
puntualment a prop dels 300 metres.

La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada és de caràcter extens.

Butlletí digital

Horaris d'atenció al públic

  • De dilluns a divendres de les 9:00h a les 13:30h
  • Dilluns també a la tarda de les 16h a les 18.30h.
 

Tens algun dubte?

Som aquí per ajudar.