Marti Tantiñà

El Martí Tantiñà, veí de Castellcir, és el llevaneus oficial de Sant Quirze Safaja. Conjuntament amb altres voluntaris del poble, ell s’encarrega de conduir la màquina llevaneus del poble.


Quin és el protol d’actuació?
No n’hi ha cap d’establert però des de fa ja uns 4 anys que sóc jo qui m’encarrego de portar la màquina llevaneus. Sempre hi ha algun voluntari que m’acompanya i entre tots ens anem tornant per a no fer jornades maratonianes.

I com s’estableixen les prioritats per a passar per un carrer o un altre?
Sens dubte, Puigolena és la primera ja que allà hi ha nens i cal assegurar que puguin sortir per qualsevol emergència. He arribat a treure 2 metres de neu en aquella carretera! Després fem els principals carrers del poble i si hi ha algún veí que ens truca per una zona especial doncs intentem anar-hi quan abans. La qüestió és que amb el menor temps possible, tot el poble estigui net i sigui accessible.

I cadascú de nosaltres què hem de fer quan neva?
La màquina s’encarrega de treure la neu dels carrers però cadascú de nosaltres hem de treure la de casa nostra. Des de l’Ajuntament es proporciona sal a tots els qui ho necessitin i, per si de cas, nosaltres sempre portem alguns sacs al camió per si a algú li fa falta.

I aquesta afició, d’on va sorgir?
Haig de reconèixer que tot el que porti betzina m’agrada i després que el Jordi Bou me n’ensenyés doncs vaig agafar-ne la responsabilitat. És divertit i gratificant saber que estàs fent un servei pel poble. Tot i així, amb una màquina, vella com aquesta, sempre has d’anar en compte. No te’n pots refiar ja que, per exemple, una vegada vaig anar hores i hores sense calefacció!

Butlletí digital

Horaris d'atenció al públic

  • De dilluns a divendres de les 9:00h a les 13:30h
  • Dilluns també a la tarda de les 16h a les 18.30h.
 

Tens algun dubte?

Som aquí per ajudar.