Crònica del ple ordinari del 6 juliol 2018

L’ordre del dia va tractar diversos punts dels que destaquen l’acord d’adjudicació del servei de recollida porta a porta i transport de residus de Sant Quirze Safaja, una modificació de crèdit amb traspàs d’import de romanent de tresoreria a inversions, una modificació de crèdit per transferència entre partides i l’aprovació del nombre d’habitants del municipi.

El Ple va començar amb l’aprovació per unanimitat de l’acte de la sessió anterior, i seguidament es va aprovar l’adjudicació del servei de recollida porta a porta i transport de residus de Sant Quirze Safaja a l’empresa Lluís Palou Tresserras qui començarà a prestar el nou servei a partir del dia 8 d’octubre.

El tercer punt va ser l’aprovació per unanimitat de la modificació de crèdit amb incorporació de romanent de tresoreria a la partida “Altres inversions” pel finançament de part de la redacció del projecte de la casa del poble.

En el quart punt es va aprovar per unanimitat la modificació de crèdit per transferència entre partides, d’una part de despeses de personal que es va canviar a la partida d’estudis i treballs tècnics, pel pagament del suport jurídic i del nou desfibril·lador i a altres inversions pel finançament de part de la redacció del projecte de la casa del poble.

El següent punt es va aprovar per unanimitat la gestió del padró municipal d’habitants de Sant Quirze Safaja i les xifres de població a 1 de gener de 2018 amb un total de 650 habitants, dels quals 341 són homes i 309 són dones.

A la part de control es va ratificar per unanimitat el Decret 80/2018 de canvi de dedicacions dels regidors de l’equip de Govern i es van exposar els motius d’aquest canvi, per l’ incorporació de l’Alcaldessa al Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i es va donar compte dels Decrets d’Alcaldia emesos els mesos de maig i juny.

Dins del despatx ordinari i els informes de regidories es va informar de les obres que s’estan executant, de millora del clavegueram al Camí del Molí Vell, de la reclamació de la neteja de les parcel·les interiors per part dels propietaris, de les actuacions per l’estesa de la fibra òptica al municipi, de la millora de la connexió elèctrica al carrer Major i l’arranjament dels camins després de les nevades i les pluges.

També es va informar dels nous projectes amb que s’estava treballant de desconnexió del Molí de Llobateres i de la xarxa de clavegueram del Pla del Badó, de les contractacions que s’estan tramitant, d’assessorament comptable i per la redacció del projecte de la casa del poble, entre d’altres.

Es va informar de la Festa de Sant Quirze i Santa Julita, de l’activitat de Liceu a la fresca, del concurs de pintura infantil, de l’acte de preestrena del nou disc del Marc Parrot que es va organitzar al Parc de l’Aigua i de l’Aplec de Sant Pere de Bertí. També s’informa del casal d’estiu que s’està realitzant amb la col·laboració de l’AMPA i del nou taller de rocòdrom que s’ha organitzat al Centre Cívic.

De l’àrea de benestar social i salut es va informar del nou SAD que es realitzarà des del Consell Comarcal del Moianès i de les millores que n’obtindran els usuaris i de la nova dinamitzadora de la gent gran i de les propostes que vol implantar a Sant Quirze Safaja.

Finalment, sense mocions d’urgència sobre la taula, es va donar pas al torn de precs i preguntes en el qual es demana informació del projecte de millora del cablejat al carrer Major i també es demana que es treballi per endreçar el cablejat del carrer Major. Es parla del servei de Correus al municipi, de les moltes incidències que hi ha des del canvi de carter i dels tràmits que s’han realitzat des de l’Ajuntament.

També s’informa que l’escala que puja des del carrer Doctor Vallver fins a la Plaça de l’Església està en molt mal estat i que s’hauria d’actuar. Es demana de quina manera es realitza el manteniment de les males herbes de les voreres i es demana quin tipus de producte utilitza l’empresa adjudicatària, i s’afegeix que es tingui cura a l’hora de desbrossar la zona del casc antic del poble.

Butlletí digital

Horaris d'atenció al públic

  • De dilluns a divendres de les 9:00h a les 13:30h
  • Dilluns també a la tarda de les 16h a les 18.30h.
 

Tens algun dubte?

Som aquí per ajudar.